Meanderships header

Filmlinks

Op deze pagina ziet u enkele filmlinks naar filmpjes over Evert zijn interessante werk als Orthopedist.

 

Brandpunt in de markt 1982

Evert begon in 1980 in zijn fietsenschuurtje en een garagebox als zelfstandig Orthopedisch instrumentenmaker of afgekort Orthopedist. In zijn autobiografie "Wel varend ondernemer" beschrijft hij de zware weg die hij heeft moeten gaan, maar ook het succes van zijn bedrijf dat hem later tot een onverwachte ommekeer bracht.

Hij had aanvankelijk geen rooie cent, maar wel een ideaal. Dat ideaal werd opgenomen door de KRO en in het programma Brandpunt in de markt uitgezonden op 4-2-1982.

Studio sport 1996

In 1996 was zijn onderneming uitgegroeid tot een gezonde praktijk in het Drentse dorpje Vries. Zijn zelf uitgevonden voetcorrectietechniek leverde hem diverse beroemde topsporters op, die hun blessure bij hem lieten behandelen met voornoemde correctiezolentechniek. De grootste was de Amerikaanse top basketballer Rik Smits, die Evert uitnodigde om "even" naar Amerika te vliegen om zijn geblesseerde voeten te laten behandelen. NOS Studio Sport kreeg er lucht van en bij terugkomst werd er ruimschoots aandacht aan besteed in de zondagavond editie van dit programma.

TV Drenthe 1996

Door deze uitzending werd hij meer gevraagd voor radio en televisieprogramma's. Teevee Drenthe maakte een portret van Evert zijn reguliere werkzaamheden in de prothesemakerij, dat enkele dagen later werd uitgezonden.

 

E-mailadres

Zoeken