Meanderships header

 • pikhaaktaferelenHet is 230 pagina's lang 'biechtstoel', zoals het column in de Waterkampioen. Toch zit er een goed verhaal in en het is met recht een nautische biografie.
 • vaars in gangboordIk denk dat we de eersten waren die een boek van je kochten. We hebben "Bootjesgroei"nu allebei gelezen en we hebben er van genoten! We hebben af en toe vreselijk moeten lachen en hebben enorme bewondering gekregen voor je doorzettingsvermogen. Ik weet dat je niet gauw een reactie krijgt op iets wat je geschreven of getekend hebt. Daarom heb ik toch even de moeite genomen om je dit te schrijven.
  Een heerlijk boek
 • heinoWat een bijzonder boek heb je geschreven. Vaak met een glimlach zitten lezen, maar wat me vooral opviel dat je zo'n doorzetter bent. Enorm. Hartstikke goed.
 • bezemschipIk heb een aantal avonden niets aan mijn man gehad. Hij heeft de hele tijd liggen schuddebuiken op de bank tijdens het lezen.
 • belgen en sluizenHeel herkenbaar maar humoristisch neergezet. Het is een boek wat pakkend is en wat je niet weglegt. Ik had de neiging het in één keer uit te lezen.
 • technospasmenIk heb van mijn vrouw het boek "Bootjesgroei"gekregen en - ondanks de drukte van Oerol - het in een adem uitgelezen! Wanneer komt de film uit? De nieuwe "Kluun"is geboren.
 • spionJe hebt wel een heel bijzonder boek geschreven. Mijn zoon heeft me tijdens het lezen regelmatig zien schaterlachen. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid. Hij is 18 jaar en heeft nog nooit een boek gelezen. Dit is zijn eerste boek en hij verslindt het!
  "Als alle boeken zou waren, dan zou ik meer lezen mam".
 • verrassende oefeningIk wil even kwijt dat ik bij lezing in een prettige flow zat en heb genoten van uw boek en schrijfstijl met de heerlijke humor en zelfspot.
  Ik verheug me nu al op herlezen deze zomer op het achterdek van onze nieuwe motorboot (Greenline 33 hybrid) op Loosdrecht of wellicht ergens op het wad.
 • zeevissenOp 1 juni startten we voor 2,5 maand met onze Scandinavië-reis.  Tijdens onze heenreis heb ik zelfs met een dikke 7Bft nog smakelijk om je boek gelachen Evert. Helaas herken ik vele zaken. Ron is er nog niet toe gekomen om het te lezen (de schipper had het héél druk) maar ik wil nu alvast zeggen dat ik het zeer geslaagd vind. Ik heb het ook al diverse mensen aangeraden.
 • de plaat opMaar dit is toch sterk, dat op het moment dat jullie mij deze mail sturen, zit ik me net te verkneuteren, met een glas wijn en knapperend haardvuurtje, met je boek Bootjesgroei.
  Gefeliciteerd kerel met dit resultaat. Dat je redelijk kan kletsen wisten we al, maar het pakkend schrijven is wat anders. Ik moet je echter zeggen dat het je is gelukt. Ga door en schrijf meer!! Piet Wierenga, directeur No Limit Ships B.V.
 • bacchusEen vlucht A'dam-Riga en een terras in Riga waren voldoende om het boek in 2 maal één adem uit te lezen. Man, wat heb ik ervan genoten.
  Bijzonder leuk geschreven en een mooie cadeau tip voor mijn vele water vrienden.
 • berepoatAls niet lezer, ben ik gisteravond begonnen in je boek en kon niet meer stoppen. Om 03.00 uur werden de ogen wel heel zwaar, was de fles wijn leeg en was ik waar ik wezen wilde, na de Nolimit episodes. Vandaag op het strand heb ik je boek uitgelezen.
  Evert mijn complimenten een geweldig boek. Kan niet wachten tot de volgende...
 • kattententoonstellinHet boek geeft weer wat hij allemaal voor elkaar krijgt, maar ook wat er – door allerlei oorzaken -  mis gaat. Met name dat laatste maakt het tot een fascinerend verhaal.
  Hans Papenburg- Motorboot.

De boeken van Evert

Boeken voor het goede doel.logo Vaarwens

Evert Stel is schipper van de inmiddels wel bekende gele loodsboot Meander V, waarmee hij samen met zijn partner Inge de Graaf gratis vaardagen maakt voor teminale patiënten. Evert en Inge varen als vrijwilligers met hun "varende huis" en zijn afhankelijk van sponsors om de onkosten te kunnen dekken. Die sponsors vinden valt in deze recessieperiode nog niet mee en daarom heeft Evert besloten om de opbrengst van zijn boeken ook aan de stichting te schenken. Zijn boeken zijn dus niet alleen de moeite waard om te lezen vanwege zijn fantastisch leuke en zeer humoristische schrijfstijl, maar u steunt er ook nog een goed doel mee.

Drijfveer:

In 2009 belandde  Evert na een angstwekkende tocht met een traumahelikopter van Terschelling van naar Leeuwarden (want hij heeft vliegangst) in het ziekenhuis en is daar uit verveling gaan schrijven. Hij schreef zijn ervaringen op de hartafdeling van zich af en zond het per e-mail naar zijn vrienden. Die hebben dubbel gelegen van het lachen vanwege de humoristische schrijfstijl en enkelen spoorden hem aan te gaan schrijven. Dat heeft hij gedaan en inmiddels zijn er vier populaire boeken van hem uit.

Resultaat:

Zijn eerste boek heet Wie vaart, beleeft.Omslag Wie vaart beleeft thumb

In deze nautische biografie wordt een belangrijk deel beschreven van het leven van ondernemer, self made scheepsontwerper en watersportliefhebber pur sang Evert Stel.
In “Wie vaart, beleeft” wordt een profiel neergezet van een man die met doorzettingsvermogen, tomeloze energie, passie en volharding zijn doelen blijft nastreven. Maar het beschrijft ook hoe talenten zich door speling van het lot kunnen ontplooien. Naast de niet aflatende humor en zelfspot worden ook de blunders, de zwarte dagen en de lange weg naar gestelde doelen beschreven.  Wie vaart, beleeft is een vlot geschreven, inspirerend boek voor iedere waterliefhebber, maar het is ook een verhaal over avontuur, passie, kracht en doorzettingsvermogen. ISBN: 978-90-8616-093-8


Het tweede boek heet Wel varend ondernemer.Welvarendondernemer voorblad

Dit  is een heerlijk vlot boek over de groei van een jonge onderneming tijdens een moeilijke economische periode, maar ook een uiterst  persoonlijk verhaal over durf en ondernemersschap, over geheime zooltjes voor onze topschaatsers en over  een speciale behandeling voor Amerikaanse topsporters. Inclusief de spannende avonturen en de boeiend geschreven  intriges uit de medische wereld,  is dit   boek heerlijk leesvoer voor een ieder die van het ondernemerschap en van varen houdt,  maar is het zeker ook een leerzaam kijkje in de keuken van de wel varende kunstbenenmaker en levensgenieter Evert Stel. ISBN: 978-94-6089-810-5 


Het derde boek is Raasdonders en bramstaglopers.Cover Raasdonders voorblad

Orthopedist, schipper en scheepsbouwer Evert Stel weet de afstand tussen zeiler en motorschipper op grootse wijze te verkleinen. Watersporters doen het met zijn allen! Raasdonders en bramstaglopers is dan ook een waardige opvolger van zijn boeken  “Wie vaart, beleeft”   en ‘Wel Varend Ondernemer”. Zoals de Waterkampioen hem als bootjes gek omschrijft, is ook dit boek wederom een ode aan een leven op het water en meer. Gepaard met een onbaatzuchtige levensinstelling en liefde voor de medemens, gelardeerd met zijn zo typische humor. ISBN 978-90-8616-087-7


Het vierde boek heet Schipperslatijn en ander ongeinSchipperslatijn 

De titel "Schipperslatijn en ander ongein" staat alweer garant voor veel hilarische avonturen. Een bonte verzameling anekdotes over alles wat er zich op, bij, aan en rond schepen en het water voorvalt. Lachwekkend geschreven met humor en zelfspot. De schrijver is zich wederom te buiten gegaan aan heerlijk herkenbare gebeurtenissen die hij beleeft in zijn leven, dat is gedreven door water. Het boek is wederom een garantie voor avonden lang leesplezier. Daarbij is ook dit boek weer aangevuld met prachtige tekeningen van de geweldige illustrator Jan Braamhorst. ISBN: 978-90-8616-143-0


Het vijfde boek: Als zoenen water waren...Als zoenenjpg

Het jubileumboek is uit! "Als zoenen water waren... zou ik jullie de zee geven!" een quote van een terminaal zieke vaargast die een dag meevoer op de Meander.
Evert schreef al vier hilarische watersportboeken vol avonturen, anekdotes en veel humor, gelardeerd met een vleugje zelfspot. Evert en Inge nemen sinds 2007 mensen die zijn uitbehandeld een volledig verzorgde dag mee aan boord van hun varend woonschip, dat ze helemaal hebben aangepast voor brancards en rolstoelen. Na 12 ½ jaar lang met ernstig zieke mensen een dag lang het water op te zijn geweest, heeft hij een enorm archief aangelegd van bijzonder leuke gebeurtenissen maar vaak ook emotionele voorvallen, die tijdens deze vaardagen de revue passeren. In dit 208 pagina's dikke boek, aangevuld met prachtig fotomateriaal, vertelt hij met zijn welbekende ontwapenende schrijfstijl over "vaarwens achter de schermen', waarbij voor de lezer een doos tissues vaak onontbeerlijk is, soms voor de emoties, maar vaker voor de tranen van het lachen, ontstaan door de hilarisch omschreven anekdotes over de belevenissen tijdens het ontstaan en de groei van Vaarwens…  Dit boek is absoluut een ‘must have’ en is ook verkrijgbaar bij iedere boekhandel.
ISBN : 978-90-8616-263-5


Van Werk naar Woon naar WensschipFotoboek 'Van Werk naar Woon naar Wensschip'

Het prachtige fotoboek over de transformatie van het wrak van een gezonken Loodstender naar Evert en Inge hun 'varend huis' , wat daarna een vaarwensschip werd, ligt al jaren aan boord van de Meander V en op de MS Vaarwens. Het boek heeft Evert samengesteld en via Albellie laten drukken, maar het kostte al snel € 100,- per stuk. Toch krijgen we met grote regelmaat het verzoek of het boek niet te koop is. Dat deed Evert besluiten het boek zelf als E-boek te maken en het is te bestellen na een donatie van minimaal €12,50 en het inzenden van het bestelformulier op de website van Stichting Vaarwens hieronder.

Verkrijgbaar bij Mijnbestseller.nl en als E-boek via dit formulier als E-boek in PDF.


Chapeau:

Zijn uitgever Lanasta heeft de boeken ook naar de NBD Biblion gezonden ter beoordeling. Dit is het orgaan dat alle aangeboden boeken leest, screent en beoordeelt of ze geschikt zijn om in de bibliotheken neer te verspreiden. Het is een behoorlijk kritische toets, maar Evert zijn beide boeken kwamen met fantastische recensies door de test. De NBD Biblion schreef over zijn boeken:

" Wie vaart, beleeft... dat spat van elke pagina van deze uitgave af. Plezier en avontuur. Soms groot, vaak klein. De auteur is niet van de overdrijving. Nee, alledaagse verhalen - alhoewel, hoe alledaags kun je zijn als je dit allemaal zelf meemaakt? - over avonturen die je op het water kunt meemaken. Grappig, spannend, vaal verrassend, want je gelooft niet wat er allemaal kan gebeuren. Elk verhaal is, zoals simpele avonturen je plotsklaps kunnen overkomen, heel menselijk uit het leven gegrepen. Of dat nu een gevecht met de natuurlijke elementen is of met een douanebeambte of een dwarsliggende sluismeester, alles komt aan bod. Hierbij moet wel vermeld worden, dat de auteur een fikse portie ervaring heeft, zowel in het varen als het schrijven. Hij weet de verhalen mooi op te bouwen en ze (vooral) spannend en interessant te houden. Ook nu weer vol humor en zelfspot zoals een goed zeeman betaamt. Het boek is hier en daar voorzien van een grappige cartoon."

Verkrijgbaarheid:
Evert zijn boeken liggen in alle bekende boekhandels, is te bestellen via internet zoals Bruna, Bol.com en zijn bij hem aan boord gesigneerd verkrijgbaar.

 

 

E-mailadres

Zoeken