Meanderships header

 • pikhaaktaferelenHet is 230 pagina's lang 'biechtstoel', zoals het column in de Waterkampioen. Toch zit er een goed verhaal in en het is met recht een nautische biografie.
 • vaars in gangboordIk denk dat we de eersten waren die een boek van je kochten. We hebben "Bootjesgroei"nu allebei gelezen en we hebben er van genoten! We hebben af en toe vreselijk moeten lachen en hebben enorme bewondering gekregen voor je doorzettingsvermogen. Ik weet dat je niet gauw een reactie krijgt op iets wat je geschreven of getekend hebt. Daarom heb ik toch even de moeite genomen om je dit te schrijven.
  Een heerlijk boek
 • heinoWat een bijzonder boek heb je geschreven. Vaak met een glimlach zitten lezen, maar wat me vooral opviel dat je zo'n doorzetter bent. Enorm. Hartstikke goed.
 • bezemschipIk heb een aantal avonden niets aan mijn man gehad. Hij heeft de hele tijd liggen schuddebuiken op de bank tijdens het lezen.
 • belgen en sluizenHeel herkenbaar maar humoristisch neergezet. Het is een boek wat pakkend is en wat je niet weglegt. Ik had de neiging het in één keer uit te lezen.
 • technospasmenIk heb van mijn vrouw het boek "Bootjesgroei"gekregen en - ondanks de drukte van Oerol - het in een adem uitgelezen! Wanneer komt de film uit? De nieuwe "Kluun"is geboren.
 • spionJe hebt wel een heel bijzonder boek geschreven. Mijn zoon heeft me tijdens het lezen regelmatig zien schaterlachen. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid. Hij is 18 jaar en heeft nog nooit een boek gelezen. Dit is zijn eerste boek en hij verslindt het!
  "Als alle boeken zou waren, dan zou ik meer lezen mam".
 • verrassende oefeningIk wil even kwijt dat ik bij lezing in een prettige flow zat en heb genoten van uw boek en schrijfstijl met de heerlijke humor en zelfspot.
  Ik verheug me nu al op herlezen deze zomer op het achterdek van onze nieuwe motorboot (Greenline 33 hybrid) op Loosdrecht of wellicht ergens op het wad.
 • zeevissenOp 1 juni startten we voor 2,5 maand met onze Scandinavië-reis.  Tijdens onze heenreis heb ik zelfs met een dikke 7Bft nog smakelijk om je boek gelachen Evert. Helaas herken ik vele zaken. Ron is er nog niet toe gekomen om het te lezen (de schipper had het héél druk) maar ik wil nu alvast zeggen dat ik het zeer geslaagd vind. Ik heb het ook al diverse mensen aangeraden.
 • de plaat opMaar dit is toch sterk, dat op het moment dat jullie mij deze mail sturen, zit ik me net te verkneuteren, met een glas wijn en knapperend haardvuurtje, met je boek Bootjesgroei.
  Gefeliciteerd kerel met dit resultaat. Dat je redelijk kan kletsen wisten we al, maar het pakkend schrijven is wat anders. Ik moet je echter zeggen dat het je is gelukt. Ga door en schrijf meer!! Piet Wierenga, directeur No Limit Ships B.V.
 • bacchusEen vlucht A'dam-Riga en een terras in Riga waren voldoende om het boek in 2 maal één adem uit te lezen. Man, wat heb ik ervan genoten.
  Bijzonder leuk geschreven en een mooie cadeau tip voor mijn vele water vrienden.
 • berepoatAls niet lezer, ben ik gisteravond begonnen in je boek en kon niet meer stoppen. Om 03.00 uur werden de ogen wel heel zwaar, was de fles wijn leeg en was ik waar ik wezen wilde, na de Nolimit episodes. Vandaag op het strand heb ik je boek uitgelezen.
  Evert mijn complimenten een geweldig boek. Kan niet wachten tot de volgende...
 • kattententoonstellinHet boek geeft weer wat hij allemaal voor elkaar krijgt, maar ook wat er – door allerlei oorzaken -  mis gaat. Met name dat laatste maakt het tot een fascinerend verhaal.
  Hans Papenburg- Motorboot.

Boek Wel varend Ondernemer

Welvarendondernemer voorbladOp de pagina foto/film Evert kunnen filmpjes van vroeger worden gedownload die betrekking hebben op het boek.

Wel varend ondernemer is een heerlijk vlot boek over de groei van een jonge onderneming tijdens een moeilijke economische periode, maar ook een uiterst persoonlijk verhaal over durf en ondernemersschap. Over geheime zooltjes voor onze topschaatsers en over een speciale behandeling voor Amerikaanse topsporters, inclusief de spannende avonturen en de boeiend geschreven intriges uit de medische wereld. Dit boek is heerlijk leesvoer voor een ieder die van het ondernemerschap en van varen houdt, maar het is zeker ook een leerzaam kijkje in de keuken van de wel varende kunstbenenmaker en levensgenieter Evert Stel.

Auteur site.

Evert Frankrijk 2010

 

Evert Stel :

"Na in 2002 te zijn gestopt met werken en aan boord te zijn gaan wonen, had ik de tijd om mijn leven te overdenken. Het zette mij aan het schrijven met mijn eerste humoristische boek Bootjesgroei (uitgegeven door Boekscout.nl), dat met enthousiasme werd ontvangen. Wel varend ondernemer gaat over mijn unieke leven op het werk en op het water. Door relativeringsvermogen en humor en door schade en schande wijzer te zijn geworden, hoop ik te bewijzen dat wijsheid over levensgeluk in eenieders hart en hoofd zit!"

 

Een stukje uit het boek:

Tijdens mijn koffiepauze kijk ik naar buiten vanachter de lamellen in de wachtkamer en ik zie de mannen van het nutsbedrijf buiten bezig. Ze hebben aan de overkant van de straat een mooi tentje neer gezet over de put die ze hebben gegraven om bij het leidingnetwerk te komen. Beurtelings duiken ze er in en lopen gewichtig met meetapparatuur heen en weer tussen het putje en de grote schakelkast even verderop. De man bij de schakelkast draait aan een grote handel en klokslag tien uur valt de stroom uit.

"Ahaa, nu kan ik mijn grote truc uitproberen!", mompel ik tegen mezelf en start het aggregaat buiten achter het pand. Ik loop met het snoer naar de meterkast naast de voordeur en duw de stekker daar in het stopcontact. "Schlakkkk..." klinkt het en de TL verlichting gaat aan, maar niet voor lang. Het aggregaat buiten stottert even en loopt dan weer door. Buiten hoor ik geschreeuw en gevloek en als ik tussen de lamellen door gluur, zie ik de mannetjes van het nutsbedrijf met spierwitte gezichten als vlooien uit de put springen. Een scheldkanonnade volgt: "Jij grote klootzak, je zou de spanning eraf gooien! Wil je me dood hebben idioot?", schreeuwt de man tegen de jongen bij de schakelkast.

"Blèr niet zo flapdrol! De hoofdschakelaar is eruit, kijk maar! Je hebt het je zeker ingebeeld!", en hij doet de deur van de meterkast nog verder open om zijn onschuld aan te tonen. Versuft en verward staat de man de jongen aan te kijken: "Ma.. ma.. maar ik kreeg toch werkelijk een enorme doodklap stroom. Waar kan dat dan vandaan komen? Stilletjes loop ik naar achteren en zet het aggregaat stop. Die morgen heb ik weinig meer kunnen doen. De mannen zijn tot laat in de middag bezig geweest met meetinstrumenten om uit te zoeken waar die stroomstoot toch vandaan kwam, waardoor de geplande afsluiting nog langer duurde. Ze zijn er niet achter gekomen en zullen het ook nooit weten.

E-mailadres

Zoeken