Meanderships header

Filmlinks

Op deze pagina ziet u enkele filmlinks naar filmpjes over Evert zijn voormalig interessante werk als Orthopedist en een prachtig verslag van het spectaculaire transport en tewaterlating van de Meander V.

 

Brandpunt in de markt 1982

Evert begon in 1980 in zijn fietsenschuurtje en een garagebox als zelfstandig Orthopedisch instrumentenmaker of afgekort Orthopedist. In zijn autobiografie "Wel varend ondernemer" beschrijft hij de zware weg die hij heeft moeten gaan, maar ook het succes van zijn bedrijf dat hem later tot een onverwachte ommekeer bracht.

Hij had aanvankelijk geen rooie cent, maar wel een ideaal. Dat ideaal werd opgenomen door de KRO en in het programma Brandpunt in de markt uitgezonden op 4-2-1982.

Studio sport 1996

In 1996 was zijn onderneming uitgegroeid tot een gezonde praktijk in het Drentse dorpje Vries. Zijn zelf uitgevonden voetcorrectietechniek leverde hem diverse beroemde topsporters op, die hun blessure bij hem lieten behandelen met voornoemde correctiezolentechniek. De grootste was de Amerikaanse top basketballer Rik Smits, die Evert uitnodigde om "even" naar Amerika te vliegen om zijn geblesseerde voeten te laten behandelen. NOS Studio Sport kreeg er lucht van en bij terugkomst werd er ruimschoots aandacht aan besteed in de zondagavond editie van dit programma.

TV Drenthe 1996

Door deze uitzending werd hij meer gevraagd voor radio en televisieprogramma's. Teevee Drenthe maakte een portret van Evert zijn reguliere werkzaamheden in de prothesemakerij, dat enkele dagen later werd uitgezonden.

Scheepstransport 4-12-1999

We vonden een oude VHS videoband terug met prachtige beelden die we (helaas met verlies aan beeldkwaliteit) hebben gedigitaliseerd. In 1999 bouwde Evert in 9 maanden tijd geheel in eigen beheer de door hemzelf getekende kotter de Meander IV. Het schip is 16 meter leng en 5 meter breed. Het casco werd op vrachtwagen wielen gelast waar normaliter Leopard tanks op vervoerd werden. Door het totaalgewicht van het schip toen het klaar was, zakten de wielen zo ver in, dat het schip op de vloer lag. Een hele operatie om het schip uit de loods te krijgen en dwars door Hoogezand naar het water te transporteren. Wilfred Mijnheer maakte er een bijzonder reportage van

E-mailadres

Zoeken