Meanderships header

 • pikhaaktaferelenHet is 230 pagina's lang 'biechtstoel', zoals het column in de Waterkampioen. Toch zit er een goed verhaal in en het is met recht een nautische biografie.
 • vaars in gangboordIk denk dat we de eersten waren die een boek van je kochten. We hebben "Bootjesgroei"nu allebei gelezen en we hebben er van genoten! We hebben af en toe vreselijk moeten lachen en hebben enorme bewondering gekregen voor je doorzettingsvermogen. Ik weet dat je niet gauw een reactie krijgt op iets wat je geschreven of getekend hebt. Daarom heb ik toch even de moeite genomen om je dit te schrijven.
  Een heerlijk boek
 • heinoWat een bijzonder boek heb je geschreven. Vaak met een glimlach zitten lezen, maar wat me vooral opviel dat je zo'n doorzetter bent. Enorm. Hartstikke goed.
 • bezemschipIk heb een aantal avonden niets aan mijn man gehad. Hij heeft de hele tijd liggen schuddebuiken op de bank tijdens het lezen.
 • belgen en sluizenHeel herkenbaar maar humoristisch neergezet. Het is een boek wat pakkend is en wat je niet weglegt. Ik had de neiging het in één keer uit te lezen.
 • technospasmenIk heb van mijn vrouw het boek "Bootjesgroei"gekregen en - ondanks de drukte van Oerol - het in een adem uitgelezen! Wanneer komt de film uit? De nieuwe "Kluun"is geboren.
 • spionJe hebt wel een heel bijzonder boek geschreven. Mijn zoon heeft me tijdens het lezen regelmatig zien schaterlachen. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid. Hij is 18 jaar en heeft nog nooit een boek gelezen. Dit is zijn eerste boek en hij verslindt het!
  "Als alle boeken zou waren, dan zou ik meer lezen mam".
 • verrassende oefeningIk wil even kwijt dat ik bij lezing in een prettige flow zat en heb genoten van uw boek en schrijfstijl met de heerlijke humor en zelfspot.
  Ik verheug me nu al op herlezen deze zomer op het achterdek van onze nieuwe motorboot (Greenline 33 hybrid) op Loosdrecht of wellicht ergens op het wad.
 • zeevissenOp 1 juni startten we voor 2,5 maand met onze Scandinavië-reis.  Tijdens onze heenreis heb ik zelfs met een dikke 7Bft nog smakelijk om je boek gelachen Evert. Helaas herken ik vele zaken. Ron is er nog niet toe gekomen om het te lezen (de schipper had het héél druk) maar ik wil nu alvast zeggen dat ik het zeer geslaagd vind. Ik heb het ook al diverse mensen aangeraden.
 • de plaat opMaar dit is toch sterk, dat op het moment dat jullie mij deze mail sturen, zit ik me net te verkneuteren, met een glas wijn en knapperend haardvuurtje, met je boek Bootjesgroei.
  Gefeliciteerd kerel met dit resultaat. Dat je redelijk kan kletsen wisten we al, maar het pakkend schrijven is wat anders. Ik moet je echter zeggen dat het je is gelukt. Ga door en schrijf meer!! Piet Wierenga, directeur No Limit Ships B.V.
 • bacchusEen vlucht A'dam-Riga en een terras in Riga waren voldoende om het boek in 2 maal één adem uit te lezen. Man, wat heb ik ervan genoten.
  Bijzonder leuk geschreven en een mooie cadeau tip voor mijn vele water vrienden.
 • berepoatAls niet lezer, ben ik gisteravond begonnen in je boek en kon niet meer stoppen. Om 03.00 uur werden de ogen wel heel zwaar, was de fles wijn leeg en was ik waar ik wezen wilde, na de Nolimit episodes. Vandaag op het strand heb ik je boek uitgelezen.
  Evert mijn complimenten een geweldig boek. Kan niet wachten tot de volgende...
 • kattententoonstellinHet boek geeft weer wat hij allemaal voor elkaar krijgt, maar ook wat er – door allerlei oorzaken -  mis gaat. Met name dat laatste maakt het tot een fascinerend verhaal.
  Hans Papenburg- Motorboot.

Boek 'Als zoenen water waren...'

Als zoenenjpg

"Als zoenen water waren"... Het jubileumboek is uit!
"Als zoenen water waren... zou ik jullie de zee geven!" een quote van een terminaal zieke vaargast die een dag meevoer op de Meander.
Evert schreef al vier hilarische watersportboeken vol avonturen, anekdotes en veel humor, gelardeerd met een vleugje zelfspot. Evert en Inge nemen sinds 2007 mensen die zijn uitbehandeld een volledig verzorgde dag mee aan boord van hun varend woonschip, dat ze helemaal hebben aangepast voor brancards en rolstoelen. Na 12 ½ jaar lang met ernstig zieke mensen een dag lang het water op te zijn geweest, heeft hij een enorm archief aangelegd van bijzonder leuke gebeurtenissen maar vaak ook emotionele voorvallen, die tijdens deze vaardagen de revue passeren. In dit 208 pagina's dikke boek, aangevuld met prachtig fotomateriaal, vertelt hij met zijn welbekende ontwapenende schrijfstijl over "vaarwens achter de schermen', waarbij voor de lezer een doos tissues vaak onontbeerlijk is, soms voor de emoties, maar vaker voor de tranen van het lachen, ontstaan door de hilarisch omschreven anekdotes over de belevenissen tijdens het ontstaan en de groei van Vaarwens…

Dit boek is absoluut een ‘must have’ en is verkrijgbaar bij iedere boekhandel.
ISBN : 978-90-8616-263-5

De opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting Vaar Wens. Met de aankoop van een boek ondersteunt u dit goede doel.

De inhoud van het boek:

Gedreven door water

Dit is een boek over zingeving in het leven. Het is ontstaan doordat wij (Inge en ik) beiden een mooi, vol, maar tumultueus leven leidden, waarin – door samenlopen van omstandigheden - een plotselinge rigoureuze kentering plaatsvond. We kwamen in rustiger vaarwater en gingen een poging doen meer te doen met minder, maar na enige tijd misten we nog steeds iets, zingeving dus! Die zingeving werd ingevuld doordat we ons na jaren ploeteren en strijden in de fortuinlijke positie bevonden om - gedreven door water - het aangename met het nuttige te kunnen verenigen.

Dit is een boek over een stoer werkschip dat een ziel kreeg, aangevuld met een bijzondere missie. Het is het verhaal van een hardwerkende Loodsboot, die ook door samenloop van omstandigheden, van de ene dag op de andere tot schroot werd verklaart, maar werd gered door twee mensen die  -gedreven door water - zingeving in het leven zochten. Ze mocht hier deel van uit maken, kreeg een nieuwe toekomst en kwam ook in rustiger vaarwater.

Dit is een boek over groei en transformatie, over aanpassen en aanpassingen, over creativiteit  en flexibiliteit, over een stichting die groeit, over een schip dat twee keren een transformatie ondergaat van werkschip tot woonschip en van woonschip naar wensschip, over haar bewoners die hun leven moesten aanpassen, creatief moesten zijn en voor ieder struikelblok een oplossing bedenken.

Dit is een boek over geloof, hoop en liefde, dat beschrijft dat wij mensen in staat zijn, om met de kracht van onze Schepper, in oorsprong één simpele gedachte te kunnen laten uitgroeien tot het ontstaan van prachtige dingen. Zo ook Stichting Vaarwens, waarin we samen met vele vrijwilligers, die - ook gedreven door water - hun zingeving kunnen vinden en zich belangeloos aansluiten om het charismatische doel met hart en ziel te ondersteunen. Samen delen we de rijkdom van het vermogen om te kunnen geven aan hen, die zelf niets meer te geven hebben.

Dit is een boek vol verhalen van mensen in hun laatste levensdagen met nog één wens, een keertje samen met hun naasten in een klein intiem gezelschap varen, vergeten, delen, genieten en nog één keer het leven vieren op een schip, varend over de het weidse water. Een boek waar humor en emoties samengaan en meer dan eens naadloos in elkaar over kunnen lopen, dit alles gedreven door water! We hebben ook mogen ervaren dat een Vaarwens vaak geen luxe is, maar eerder noodzaak!

Dit is een boek met een terugblik op twaalf en een half jaar vaarwensen. Vaarwens is in die tijd voor Inge en mij een manier van leven geworden. Het is een heel ongewoon leven, een vol leven, een rijk leven, dat is gedreven door water. De titel van het boek komt uit een quote van Addy, een dankbare vaargast in zijn laatste dagen! Zijn  verslag is verderop te lezen en daarna weet u meteen waarom het boek deze titel kreeg…

Veel leesplezier.

Evert,

Alias ‘Auteur Vaarwens’.

E-mailadres

Zoeken