Meanderships header

 • pikhaaktaferelenHet is 230 pagina's lang 'biechtstoel', zoals het column in de Waterkampioen. Toch zit er een goed verhaal in en het is met recht een nautische biografie.
 • vaars in gangboordIk denk dat we de eersten waren die een boek van je kochten. We hebben "Bootjesgroei"nu allebei gelezen en we hebben er van genoten! We hebben af en toe vreselijk moeten lachen en hebben enorme bewondering gekregen voor je doorzettingsvermogen. Ik weet dat je niet gauw een reactie krijgt op iets wat je geschreven of getekend hebt. Daarom heb ik toch even de moeite genomen om je dit te schrijven.
  Een heerlijk boek
 • heinoWat een bijzonder boek heb je geschreven. Vaak met een glimlach zitten lezen, maar wat me vooral opviel dat je zo'n doorzetter bent. Enorm. Hartstikke goed.
 • bezemschipIk heb een aantal avonden niets aan mijn man gehad. Hij heeft de hele tijd liggen schuddebuiken op de bank tijdens het lezen.
 • belgen en sluizenHeel herkenbaar maar humoristisch neergezet. Het is een boek wat pakkend is en wat je niet weglegt. Ik had de neiging het in één keer uit te lezen.
 • technospasmenIk heb van mijn vrouw het boek "Bootjesgroei"gekregen en - ondanks de drukte van Oerol - het in een adem uitgelezen! Wanneer komt de film uit? De nieuwe "Kluun"is geboren.
 • spionJe hebt wel een heel bijzonder boek geschreven. Mijn zoon heeft me tijdens het lezen regelmatig zien schaterlachen. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid. Hij is 18 jaar en heeft nog nooit een boek gelezen. Dit is zijn eerste boek en hij verslindt het!
  "Als alle boeken zou waren, dan zou ik meer lezen mam".
 • verrassende oefeningIk wil even kwijt dat ik bij lezing in een prettige flow zat en heb genoten van uw boek en schrijfstijl met de heerlijke humor en zelfspot.
  Ik verheug me nu al op herlezen deze zomer op het achterdek van onze nieuwe motorboot (Greenline 33 hybrid) op Loosdrecht of wellicht ergens op het wad.
 • zeevissenOp 1 juni startten we voor 2,5 maand met onze Scandinavië-reis.  Tijdens onze heenreis heb ik zelfs met een dikke 7Bft nog smakelijk om je boek gelachen Evert. Helaas herken ik vele zaken. Ron is er nog niet toe gekomen om het te lezen (de schipper had het héél druk) maar ik wil nu alvast zeggen dat ik het zeer geslaagd vind. Ik heb het ook al diverse mensen aangeraden.
 • de plaat opMaar dit is toch sterk, dat op het moment dat jullie mij deze mail sturen, zit ik me net te verkneuteren, met een glas wijn en knapperend haardvuurtje, met je boek Bootjesgroei.
  Gefeliciteerd kerel met dit resultaat. Dat je redelijk kan kletsen wisten we al, maar het pakkend schrijven is wat anders. Ik moet je echter zeggen dat het je is gelukt. Ga door en schrijf meer!! Piet Wierenga, directeur No Limit Ships B.V.
 • bacchusEen vlucht A'dam-Riga en een terras in Riga waren voldoende om het boek in 2 maal één adem uit te lezen. Man, wat heb ik ervan genoten.
  Bijzonder leuk geschreven en een mooie cadeau tip voor mijn vele water vrienden.
 • berepoatAls niet lezer, ben ik gisteravond begonnen in je boek en kon niet meer stoppen. Om 03.00 uur werden de ogen wel heel zwaar, was de fles wijn leeg en was ik waar ik wezen wilde, na de Nolimit episodes. Vandaag op het strand heb ik je boek uitgelezen.
  Evert mijn complimenten een geweldig boek. Kan niet wachten tot de volgende...
 • kattententoonstellinHet boek geeft weer wat hij allemaal voor elkaar krijgt, maar ook wat er – door allerlei oorzaken -  mis gaat. Met name dat laatste maakt het tot een fascinerend verhaal.
  Hans Papenburg- Motorboot.

Boek Wie Vaart, Beleeft.

Bootjesgroei   wordt   Wie Vaart, Beleeft

 Cover BoekOmslag Wie vaart beleeft thumb

Het succesvolle en humoristische boek 'Bootjesgroei' heeft een facelift gehad. Het is gedeeltelijk herschreven, er zijn verhalen aan toegevoegd en het boek is voorzien van prachtige illustraties, gemaakt door Onno Ouwendijk. Ook dit boek ligt gewoon in iedere winkel en in de bibliotheek.

In deze humoristische nautische biografie beschrijft Evert Stel een belangrijk deel van zijn leven als ondernemer, selfmade scheepsontwerper en watersport-liefhebber pur sang.

Het boek gaat over een man die met doorzettingsvermogen, tomeloze energie, passie en volharding zijn doelen blijft nastreven. Maar het beschrijft ook hoe talenten zich door speling van het lot kunnen ontplooien. Naast de niet aflatende humor worden ook de blunders, de zwarte dagen en de lange weg naar gestelde doelen beschreven. Bootjesgroei is een vlot geschreven, inspirerend boek voor iedere waterliefhebber. Maar het is ook een verhaal met humor over avontuur, passie, kracht en doorzettingsvermogen.

Toelichting herdruk:

Alle beginnende schrijvers hebben moeite om een uitgever te vinden, zo ook Evert. Hij vond in 2009 echter een uitgever in de 'Printing on demand' sector voor zijn eerste boek 'Bootjesgroei'. De fa.Boekscout vond zijn boek zo leuk, dat ze het wilden uitgeven. Bij een 'Printing on Demand' uitgeverij worden echter geen boeken in series gedrukt. Het boek blijft digitaal in een machine zitten en zodra er iemand een boek bestelt, wordt er op de knop gedrukt en komt er binnen enkele minuten een compleet boek uit. Ideaal voor mensen die geen uitgever kunnen vinden. Het nadeel is echter, dat de boeken voor de boekhandelaren een veel te hoge inkoopprijs hebben. Daardoor komen ze dus ook niet in de winkels te liggen, hetgeen de verkoop ook niet bevordert. De gemiddeld verkochte oplages komen veelal niet boven de 100 exemplaren uit, maar van Evert’s boeken werden er bijna 1000 verkocht. Reden voor hem om een echte uitgever te zoeken. Die vond hij in de fa. Lanasta voor zijn derde boek ‘Raasdonders en Bramstaglopers’. De uitgever was zo enthousiast, dat hij voorstelde om ook ‘Bootjesgroei’ opnieuw uit te geven en toe te voegen aan de reeks humoristische nautische boeken waaraan Evert werkt. Eind 2012 hoopt hij ‘Raasdonders deel 2’ klaar te hebben, dus houd deze site in de gaten voor nieuwe releases.

Recensie van de NBD Biblion:

Recensie Biblion Wie vaart

Een stukje uit het boek:

Met een mondkapje voor en de spuit vol sneldrogende witte verf ga ik vol goede moed in de - voor mij veel te kleine - machinekamer aan de slag. Haastig als ik altijd ben, zijn er geen voorzorgsmaatregelen getroffen betreffende de ventilatie. Ach... het is zo gepiept denk ik dan. Het gaat mooi vlot en alles wordt prachtig wit. De verf droogt snel. Na een tijdje beginnen mijn oogleden te plakken als ik even knipper. De verdunner doet zijn werk goed en heeft de weg via mijn longen naar de hersenen ook gevonden. Na een kwartiertje ben ik zo stoned als een garnaal en heb ik weinig controle meer over mijn evenwicht.

Als de bakboordkant klaar is, wil ik achter de motor langs stappen en ik verlies mijn evenwicht. Een flinke duikeling achterover is het gevolg, met de volle verfspuit nog in de rechterhand. In een reflex tracht ik het ding rechtop te houden maar dat gaat niet. Het dekseltje schiet door het stukje losgeweekte tape van de verfpot af, waarna de inhoud over mijn hoofd loopt. Een geluk hierbij is, dat de verf niet in mijn ogen terechtkomt, maar wel als shampoo mijn lange haardos verzadigt. Scheldend en tierend klauter ik overeind en ik ontvlucht de benauwde ruimte, die volgens mij met een luttele vonk tot explosie kan komen.

De verf sijpelt ondertussen via mijn nek over mijn rug naar beneden, en bij het binnentreden van de timmerwerkplaats zakken overal werklieden door hun knieën van het lachen bij het zien van mijn clowneske uiterlijk. Roel komt piepend en gierend te trap af met tranen in zijn ogen. Ik sta als een dronken lor te wiebelen op mijn benen en zeg hem dat het sneldrogende verf is. Hierop worden de lachsalvo's alleen maar harder...

 

E-mailadres

Zoeken