Meanderships header

Asverstrooiingsvaarten

Asverstrooiingen 33

Waarom is de Meander het schip dat bij uitstek geschikt is voor de verstrooiing van uw dierbare ? 

 Het rustpunt:

Meander Grevelingen leegBij asverstrooiingen op zee denken velen aan wind, een slingerend schip en zeeziekte... Er zijn veel mensen gevoelig voor de bewegingen van een schip, zeker op zee. Op de Meander kunt u er vrijwel zeker van zijn dat het een ceremonie in volledige rust en sereniteit zal zijn met alle aandacht voor uw afscheid. De Meander zoekt voor u de meest rustige locatie op en heeft daarnaast een slingerdemping systeem. Deze combinatie maakt uw afscheid tot een rustmoment...

De bejegening:

Naast de gratis dagtochten met ernstig zieke patiënten voor Stichting Vaarwens, chartertrips en workshops, verzorgen Evert en Inge ook asverstrooiingen. Onder het item "Verslagen vaardagen" kunt u de ervaringen van de vaargasten van deze dagen lezen en zult u merken dat iedereen heeft genoten van de ontspannen intieme sfeer aan boord en de hartelijkheid van haar bemanning. De vaareigenschappen van het schip, het vaargebied, de ontspannen entourage en de hartelijke bejegening, maken het schip daarom de ideale locatie om uw overleden dierbare de laatste eer te bewijzen.

De locatie:

In bijna alle weersomstandigheden kunnen wij vanuit de actuele vaarlocatie van de Meander de uitstrooiing van uw dierbare verzorgen. Gezien het vaarschema van de Meander  zal dit hoofdzakelijk op het Markermeer en het IJsselmeer zijn.

De vaareigenschappen:

De Meander is voorzien van stabilizers, zodat mensen met overgevoeligheid voor zeeziekte zich aan boord toch comfortabel kunnen voelen. In extreme gevallen kunnen we de ceremonie zelfs op een zeer beschutte plaats uitvoeren.

De entourage:

Charter interieur 2De Meander V is hiervoor bij uitstek geschikt vanwege haar ruime overdekte en beschutte achterkuip en het veilige achterplateau. Er is een hoogwaardige muziekinstallatie aan boord met luidsprekers op het achterdek. Binnen kunt u in de huiselijke sfeer beschermd ontspannen.

De privacy:

SamenDe Meander vaart uitsluitend met uw eigen gezelschap en twee bemanningsleden, zodat u uw dierbare zijn/haar laatste groet kunt brengen op de wijze die u zelf hebt gekozen. Daarnaast volgen we standaard de kleine ceremonie die op de volgende pagina wordt omschreven. Informeert u naar de mogelijkheden om aan boord van de Meander het afscheid op uw eigen manier samen te stellen.

 

E-mailadres

Tarieven uitstrooiingen

Tarieven:Kassa

Vanaf 1 maart tot 1 november kunnen we 7 dagen per week uitvaren.

Wij varen echter niet op feestdagen en rekenen een weekend toeslag van € 60,- voor de zaterdag en de zondag.

Het basistarief voor een asverstrooiing is € 450.-

De prijzen zijn inclusief koffie, koek en een certificaat van uitstrooiing.

Een fotoreportage op USB kan door ons worden verzorgd tegen een meerprijs van € 25,-

De gehele ceremonie neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Mocht u meer tijd willen, dan is dat tegen een meerprijs van € 60,- per half uur extra mogelijk.

Note*  In de winter varen we enkele maanden niet.

 

Asverstrooiingen headers 2 

E-mailadres

 • De Meander vaart uitsluitend in besloten kring uit (maximaal 12 personen). Dit betekent dat alleen uw gezelschap aan boord is en de bemanning.
 • Bij aankomst wordt u door Evert en zijn boots ontvangen met koffie en koek.
 • We verlaten de haven met de vlag halfstok en de rouwvlag in top.
 • Zodra wij op open water zijn, wordt u in de gelegenheid gesteld om de as van uw dierbare te verstrooien of de urn te laten zakken.
 • Voor en/of na de verstrooiing hebt u de gelegenheid om op uw eigen wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld bloemen strooien, muziek luisteren en/of toespraken houden.
 • Na de ceremonie vaart de Meander V een rondje om de plaats van de verstrooiing.
 • Bij het verlaten van de plaats geeft de Meander V drie lange stoten op de scheepshoorn ten teken van afscheid.
 • Daarna wordt de rouwvlag gestreken en de nationale vlag gehesen, waarna de vaart naar de plaats van vertrek wordt  ingezet.
 • Na afloop ontvangen de nabestaanden desgewenst een certificaat met de datum en geografische positie waarop de uitstrooiing heeft plaatsgevonden. 
  KoffieVlagvoeringUitstrooiingscheepshoornPositie v uitstr

Oplosbare urnen of enveloppen:

In plaats van het uitstrooien bestaat er ook de mogelijkheid om uw dierbare bij te zetten in een oplosbare urn of enveloppe.

De oplosbare urn is al eeuwenlang in gebruik in het buitenland en wint de laatste jaren ook terrein in ons land. 
De urnen lossen in ongeveer 48 uur volledig op in het water. 
U wordt door het bijzetten van een oplosbare urn/enveloppe niet meer direct geconfronteerd met de as.
 Vooral bij winderig weer wil de as nog wel eens licht terugwervelen en dat wordt door velen vaak als hinderlijk ervaren. U kunt uw urn naar keuze bij de juiste firma bestellen door hiernaast een keuze te maken uit de vele mogelijkheden. Uw uitvaartverzorger kan de as voor u overzetten.

Het maakt ons echter niet uit of u voor uitstrooien of bijzetten kiest!uitstrooien methodes

E-mailadres

Aanvraagformulier asverstrooiing


Gegevens aanmelder
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

uitstrooien methodes

E-mailadres

Zoeken