Meanderships header

 • vaars in gangboordOrthopedist, schipper, scheepsbouwer en vrijwilliger Evert Stel weet de afstand tussen zeiler en motorschipper op grootse wijze te verkleinen. "Watersporters doen het met zijn allen!" is zijn credo. Zoals velen hem als bootjes gek betitelen, zijn z'n nautische verhalen een ode aan het leven op het water en meer. Het gaat veelal gepaard met een onbaatzuchtige levensinstelling en liefde voor de medemens, gelardeerd met zijn - vaak- zo typische humor.
 • pikhaaktaferelenHet is 230 pagina's lang 'biechtstoel', zoals het column in de Waterkampioen. Toch zit er een goed verhaal in en het is met recht een nautische biografie.
 • heinoWat een bijzonder boek heb je geschreven. Vaak met een glimlach zitten lezen, maar wat me vooral opviel dat je zo'n doorzetter bent. Enorm. Hartstikke goed.
 • bezemschipIk heb een aantal avonden niets aan mijn man gehad. Hij heeft de hele tijd liggen schuddebuiken op de bank tijdens het lezen.
 • belgen en sluizenHeel herkenbaar maar humoristisch neergezet. Het is een boek wat pakkend is en wat je niet weglegt. Ik had de neiging het in één keer uit te lezen.
 • technospasmenIk heb van mijn vrouw het boek "Bootjesgroei"gekregen en - ondanks de drukte van Oerol - het in een adem uitgelezen! Wanneer komt de film uit? De nieuwe "Kluun"is geboren.
 • spionJe hebt wel een heel bijzonder boek geschreven. Mijn zoon heeft me tijdens het lezen regelmatig zien schaterlachen. Dit wekte zijn nieuwsgierigheid. Hij is 18 jaar en heeft nog nooit een boek gelezen. Dit is zijn eerste boek en hij verslindt het!
  "Als alle boeken zou waren, dan zou ik meer lezen mam".
 • verrassende oefeningIk wil even kwijt dat ik bij lezing in een prettige flow zat en heb genoten van uw boek en schrijfstijl met de heerlijke humor en zelfspot.
  Ik verheug me nu al op herlezen deze zomer op het achterdek van onze nieuwe motorboot (Greenline 33 hybrid) op Loosdrecht of wellicht ergens op het wad.
 • zeevissenOp 1 juni startten we voor 2,5 maand met onze Scandinavië-reis.  Tijdens onze heenreis heb ik zelfs met een dikke 7Bft nog smakelijk om je boek gelachen Evert. Helaas herken ik vele zaken. Ron is er nog niet toe gekomen om het te lezen (de schipper had het héél druk) maar ik wil nu alvast zeggen dat ik het zeer geslaagd vind. Ik heb het ook al diverse mensen aangeraden.
 • de plaat opMaar dit is toch sterk, dat op het moment dat jullie mij deze mail sturen, zit ik me net te verkneuteren, met een glas wijn en knapperend haardvuurtje, met je boek Bootjesgroei.
  Gefeliciteerd kerel met dit resultaat. Dat je redelijk kan kletsen wisten we al, maar het pakkend schrijven is wat anders. Ik moet je echter zeggen dat het je is gelukt. Ga door en schrijf meer!! Piet Wierenga, directeur No Limit Ships B.V.
 • bacchusEen vlucht A'dam-Riga en een terras in Riga waren voldoende om het boek in 2 maal één adem uit te lezen. Man, wat heb ik ervan genoten.
  Bijzonder leuk geschreven en een mooie cadeau tip voor mijn vele water vrienden.
 • berepoatAls niet lezer, ben ik gisteravond begonnen in je boek en kon niet meer stoppen. Om 03.00 uur werden de ogen wel heel zwaar, was de fles wijn leeg en was ik waar ik wezen wilde, na de Nolimit episodes. Vandaag op het strand heb ik je boek uitgelezen.
  Evert mijn complimenten een geweldig boek. Kan niet wachten tot de volgende...
 • kattententoonstellinHet boek geeft weer wat hij allemaal voor elkaar krijgt, maar ook wat er – door allerlei oorzaken -  mis gaat. Met name dat laatste maakt het tot een fascinerend verhaal.
  Hans Papenburg- Motorboot.

Privacy...

5 9 2014 Draak 3We kennen het allemaal wel... je hebt het schip aangemeerd op een mooi plekje en wilt van de rust genieten, maar plotseling staat er weer iemand op de kade die zo nodig je aandacht moet hebben. Soms is het leuk, maar vaak is het niet het moment en uit beleefdheid ga je toch het gesprek aan. Het overkomt je nog vaker als je een beetje uit de toon valt doordat je bijvoorbeeld een bijzonder schip hebt. Wij hangen om die reden een bordje aan het railingwerk van de Meander V met de gegevens van het schip. Daarmee is de meest gestelde vraag - vaak gesteld door onze Oosterburen - van; "wieviel PS haben Sie da dr'in?" al beantwoord...
Stel dat je nu niet alleen een bekend schip hebt, maar zelf ook een bekende Nederlander bent? Stel dat je lid bent van het Koninklijk huis en je rust zoekt op het water?
Onze Koning met zijn gezin en onze Prinses Beatrix zijn enthousiaste watersporters. Ze gebruiken hun schepen vaak en genieten van de rust en vrijheid die er op het water nog is. Daar is nog de ruimte om even privé te genieten van de zo heerlijk ontspannende watersporthobby. Alhoewel privé? Er is altijd beveiliging bij en de enorme politieboot volgt het gezelschap op de voet om ze te beschermen tegen paparazzi en eventueel kwaadwillenden. Het kleine beetje privé wat de familie aan boord heeft, moeten we dan ook met z'n allen respecteren.
Enige tijd terug had ik een mooi ligplaatsje incognito voor de familie geregeld in de Marina Monnickendam. Er werd gezeild, gerubberd, gevaren en genoten door iedereen, maar toch kreeg iemand in de gaten dat er hoog bezoek was. Compleet ongegeneerd gaat ze op de steiger zitten de hele boel te observeren en maakt daarbij veel foto's met het mobieltje. Het moet vreselijk ongemakkelijk voelen voor de familie aan boord... Gelukkig was er een vaste ligplaatshouder uit de haven die de vrouw op haar gedrag aansprak, waarna ze morrend verdween...
Laten we ons respect tonen en de 'mediacode' van de paparazzi volgen, gewoon puur uit fatsoen...

Evert.

E-mailadres

Zoeken